Op deze pagina staat informatie over de Staddijk in Nijmegen Dukenburg:   

Klik op het item wat u wilt zien voor directe toegang of scroll door alle artikelen van deze straat. Via het balletje met pijl rechts onderaan komt u hier weer terug (browsers in Windows).   

Klik hier of op een onderstaande foto om terug te gaan naar de pagina Nijmegen Dukenburg   


 

      

   

   

   

   

   


  logo NG dubbel rood 2 non bold

     
Staddijk

Staddijk
Wijk van Nijmegen
Map - NL - Nijmegen - Wijk 07 Dukenburg - Buurt 39 Staddijk.svg
Kerngegevens
Gemeente Nijmegen
Stadsdeel Dukenburg
Coördinaten 51°48'22"NB, 5°47'28"OL
Oppervlakte 200 ha  
Inwoners 201
Welkomsbordje bij Staddijk

Staddijk is een straat, een dunbevolkte wijk van Nijmegen en een stadspark aan de westzijde van het stadsdeel Dukenburg. De Staddijk bestaat uit een noord-zuid verlopende dijk met enkele verspreide huizen, die evenwijdig loopt met de A73, een gelijknamige stadspark en een tweetal groepen sportaccommodaties. In het noorden van de wijk ligt een klein woonwagenkamp aan de Teersdijk. Dit wordt omgevormd tot een nieuwe woonwijk. In 2010 is voor het stadsdeel Dukenburg in het stadspark ook een kinderspeeltuin aangelegd, de Speeldijk.

In het park Staddijk is nog een restant aanwezig van een verwilderd riviersysteem dat oorspronkelijk in het gehele stadsdeel Dukenburg in de ondergrond te vinden was. Dit is een zeer uniek restant van een verwilderd riviersysteem uit het late Pleistoceen. Het is ontstaan na de laatste ijstijd, toen veel water werd afgevoerd door een groot aantal ondiepe geulen die zich regelmatig verlegden. Vanuit wetenschappelijke hoek is eind jaren 60 nog verzet geweest tegen de bebouwing van Dukenburg. De plannen voor de bebouwing van Dukenburg zijn wel doorgegaan, maar op onderdelen enigszins aangepast. Zo is een deel van dit systeem behouden in het park Staddijk.   


   

                           Design details: Paul Marsman© PMWD kleine banner 15 hoog Rode letters 156 zwarte achtergrond