Op deze pagina staat informatie over de wijk Zwanenveld in Nijmegen Dukenburg:   

Klik op het item wat u wilt zien voor directe toegang of scroll door alle artikelen van deze straat. Via het balletje met pijl rechts onderaan komt u hier weer terug (browsers in Windows).   

Klik hier of op een onderstaande foto om terug te gaan naar de pagina Nijmegen Dukenburg.   


  

   

   

    


   logo NG dubbel rood 2 non bold
   
   
Zwanenveld

Zwanenveld
Wijk van Nijmegen
Map - NL - Nijmegen - Zwanenveld.PNG
Kerngegevens
Gemeente Nijmegen
Stadsdeel Dukenburg
Coördinaten 51°49'16"NB, 5°48'7"OL
Oppervlakte 87 ha  
Inwoners 4667
Overig
Postcode(s) 6538

Zwanenveld is een wijk in Nijmegen. Het behoort tot het stadsdeel Dukenburg en ligt in het noordoosten hiervan. De wijk ligt tussen de Wijchenseweg-N326, het Maas-Waalkanaal, de Nieuwe Dukenburgseweg en de Van Schuylenburgweg.

Opbouw   

Zwanenveld is ruim opgezet, met veel groen- en waterpartijen, en er zijn enkele 'rondlopende' hoofdstraten waar de andere straten op uitkomen. De wijk biedt qua maatschappelijke opbouw een gevarieerd beeld. Er zijn meer huurwoningen dan koophuizen.  

Aan de westzijde van de wijk ligt het park Geologenstrook, een lange groenstrook met waterpartijen. Het is net als stadspark Staddijk een product van de voorlaatste ijstijd en de zich daarna steeds verplaatsende rivier. Het park werd in 2010 grootscheeps heringericht, daarna is de informele naam Geologenstrook de officiële naam geworden.

Voorzieningen   

Toegang tot de wijk

In Zwanenveld is winkelcentrum Dukenburg gevestigd. Het werd in 1976 geopend en bij een grote verbouwing in 1990 geheel overdekt. Onder het centrum bevindt zich een parkeergarage met 1290 parkeerplaatsen.  

Aan de noordwestrand van Zwanenveld ligt NS-station Nijmegen Dukenburg met een busstation voor zowel stads- als streekbussen.

    
    
   


                           Design details: Paul Marsman© PMWD kleine banner 15 hoog Rode letters 156 zwarte achtergrond