Op deze pagina staat informatie over rondom het Stationsgebied Centrum/Midden:   

Klik op het item wat u wilt zien voor directe toegang of scroll door alle artikelen van deze straat. Via het balletje met pijl rechts onderaan komt u hier weer terug (browsers in Windows).   

Klik hier of op een onderstaande foto om terug te gaan naar de pagina Nijmegen Centrum / Benedenstad.   


    

   

    

    

    

   

   

   

   

   
  logo NG dubbel rood 2 non bold
   
Tunnelweg   

De Tunnelweg is een straat in Nijmegen die vernoemd is naar de naamloze tunnel die onder station Nijmegen doorloopt.

Deze tunnel wordt Stationstunnel genoemd, niet te verwarren met de passagierstunnel die binnen in het station onder de perrons doorloopt.

DSC 1491 3 edited naamDe tunnel verbindt het stadscentrum met Oud-West en de Tunnelweg maakt deel uit van doorgaande verbinding tussen het Keizer Karelplein en Nijmegen-West, Beuningen en Weurt en is één van de drukste verkeersaders in de stad.

De tunnel werd op 1 juli 1966 geopend en is 211,08 meter lang en was bij opening de langste stationstunnel van Nederland. Het ontwerp was van architect Sybold van Ravesteyn die aan de kant van Nijmegen-West ook een betonnen pergola bedacht.

Er zijn vier gescheiden delen, de buitenste twee voor voetgangers en fietsers en de binnenste twee zijn uitgevoerd als tweebaansweg voor gemotoriseerd verkeer. In de zuidelijke voetgangersverbinding is een opgang naar de passagierstunnel in het station zelf.

In 2008 werd de tunnel gerenoveerd. De pergola werd gesloopt en de tunnel werd lichter gemaakt.

datum foto: 20-05-2016 
bron foto: Paul Marsman© 


 

                           Design details: Paul Marsman© PMWD kleine banner 15 hoog Rode letters 156 zwarte achtergrond