Op deze pagina staat informatie over de wijk Meijhorst in Nijmegen Dukenburg:   

Klik op het item wat u wilt zien voor directe toegang of scroll door alle artikelen van deze straat. Via het balletje met pijl rechts onderaan komt u hier weer terug (browsers in Windows).   

Klik hier of op een onderstaande foto om terug te gaan naar de pagina Nijmegen Dukenburg   


 

    

   

   

   

   

  


  logo NG dubbel rood 2 non bold

    
Meijhorst   

Meijhorst
Wijk van Nijmegen
Map - NL - Nijmegen - Wijk 07 Dukenburg - Buurt 33 Meijhorst.svg
Kerngegevens
Gemeente Nijmegen
Stadsdeel Dukenburg
Coördinaten 51°48'45,425"NB, 5°47'48,289"OL
Oppervlakte 59 ha  
Inwoners 3521
Overig
Postcode(s) 6537
Bord Welkom in Meijhorst.JPGWelkomstbord

Meijhorst is een wijk in Nijmegen. Het behoort tot het stadsdeel Dukenburg en ligt hierin centraal. De wijk ligt westelijk van de Van Apelterenweg, tussen Tolhuis (aan de noordkant), stadspark Staddijk (in het westen), Lankforst en Malvert (aan de oostzijde van de Van Apelterenweg), en Aldenhof (in het zuiden). In de opzet van het stadsdeel Dukenburg waren de voorzieningen voor het gehele stadsdeel geconcentreerd in Meijhorst. Door de latere bouw van het stadsdeel Lindenholt zijn de centrale voorzieningen uiteindelijk in de wijk Zwanenveld, nabij het NS-Station gekomen.

Opbouw   

De wijk Meijhorst heeft ongeveer 1600 woningen en telt circa 3500 inwoners.

De wijk is ruim opgezet, met veel groen en een 'rondlopende' hoofdstraat waarop andere straten uitkomen. Evenals in de rest van Dukenburg hebben de straten geen namen maar nummers, beginnend bij Meijhorst 10e straat. Een mogelijk adres is Meijhorst 7039, dit houdt in: 70ste straat, huisnummer 39. Het centrale groen in Meijhorst heeft in 2005 ter gelegenheid van het 2000-jarig jubileum van Nijmegen de naam Wijkpark Meijhorstgekregen en is in 2006 tot "bomenleerpark" verklaard. In Meijhorst liggen nog het Grand Canal en restanten van lanen van het voormalige landgoed Dukenburg.

Voorzieningen   

In Meijhorst bevinden zich een wijkwinkelcentrum, sporthal Meijhorst, sportfondsenbad Dukenburg, wijkcentrum Dukenburg met een steunpunt van de stadswinkel, de Ontmoetingskerk (een oecomenische christelijke kerk, hervormd en katholiek) uit 1970 van de architect H.P. Ahrens en een koninkrijkszaal, kerk van Jehova's getuigen.

Jongerencentrum De Boerderij is in oktober 2007 door brand verwoest. Nadat de voormalige Willem Barentzschool tot 2014 als nieuw jongerencentrum De Horizon heeft gefunctioneerd, is er inmiddels een nieuw gebouw neergezet, namelijk het zorgcomplex De Horizon. Het Jongerenwerk is overgeplaatst naar de Lindenberg in Aldenhof.

Een bewonersinitiatief heeft een website opgezet voor dit stadsdeel; Klik hier om er te komen.


    

                           Design details: Paul Marsman© PMWD kleine banner 15 hoog Rode letters 156 zwarte achtergrond