Op deze pagina staat informatie over de Driehuizerweg in Nijmegen Zuid:   

Klik op het item wat u wilt zien voor directe toegang of scroll door alle artikelen van deze straat. Via het balletje met pijl rechts onderaan komt u hier weer terug (browsers in Windows).

Klik hier of op een onderstaande foto om terug te gaan naar de pagina Nijmegen Zuid.    


    

   

   

   

   

   

   

  

  

   

   
   

Vrienden van 
Nijmeegs Glorie 


     

Driehuizerweg   

De Driehuizerweg was vroeger veel langer dan nu. De straat begon op de kruising met de Groesbeekseweg en Coehoornstraat. Vanaf dat punt volgde hij de huidige loop van de Heyendaalseweg tot aan de kruising met de Groenewoudseweg. Bij deze kruising maakte de weg een knik en volgde hij de loop van de huidige Professor Korsstraat. Waar deze straat nu een bocht maakt voor een bejaardenflat, liep de Driehuizerweg vroeger in zuidelijke richting door. De bakstenen brug over de in 1883 geopende spoorlijn Nijmegen-Venlo lag ongeveer 100 meter oostelijker dan nu. Na de brug liep de Driehuizerweg nog ongeveer 50 meter in zuidoostelijke richting, parallel aan het spoor en daarna boog deze af naar het zuiden. Het laatste deel van de weg, tot aan de Scheidingsweg, ligt er nog steeds.   

Eind jaren '60 werd de Driehuizerweg tussen de Groenewoudseweg en de spoorlijn onder handen genomen. De spoorbrug verdween en de weg werd meer naar het westen verlegd, zodat deze aan de andere kant van het spoor precies aansloot op de Heyendaalseweg. Vanaf de kruising met de Verlengde Groenestraat werd de weg weer aangesloten op de oude Driehuizerweg.   

Begin jaren '70 verdween deze aansluiting echter. Door uitbreiding van universiteitsgebouwen aan en reconstructie van het Toernooiveld werd de Driehuizerweg hier onderbroken. Het gedeelte tussen Groesbeekseweg en de spoorlijn werd nu bij de Heyendaalseweg gevoegd. Van de Driehuizerweg bleef alleen het stuk over vanaf het Toernooiveld tot aan de Scheidingsweg.   


Klik hier of op een onderstaande foto om terug te gaan naar de pagina Nijmegen Zuid.    


     

                           Design details: Paul Marsman© PMWD kleine banner 15 hoog Rode letters 156 zwarte achtergrond